Sluttningshus stomrest i Floda

Hus 34 av 55

I Floda, utanför Lerum i Västra Götaland har vi stomrest det här huset i september. Huset är ett sluttningshus i lantlig stil och den invändiga yta på de översta planet är 159 m² . Källarplanet/bottenvåningen rymmer garage för två bilar, allrum, bastu med badrum, förråd och teknikrum.

Villa Floda – lantligt sluttningshus med spröjsade fönster

Huset har en lantlig stil med spröjsade fönster och alla ytterdörrar är målade i en grön standardkulör som heter
NCS 6020-G30Y. Kunden har själv ordnat med källarplanet/bottenvåningen och vi har levererat den övre våningen.

Den övre våningen på huset är korsformad och har ryggåstak i mittendelen. Där är takhöjden som mest nästan 350 cm. Gavlarna uppe vid taket avslutas med halvmånefönster. Vardagsrummet har en härlig fönsterdel i vinkeln ut mot uteplatsen. Kök, matplats och tvättstuga med groventré ligger i den ena delen av huset. På den andra sidan finns de tre sovrummen och det större badrummet.

Källarplanet är några kvadratmeter mindre än övervåningen och rymmer ett dubbelgarage, förrådsdel, kontor, badrum med bastu och ett stort allrum.

Det tog fem dagar att stomresa sluttningshuset.

Läs gärna mer om oss och våra stomresta hus på villavarm.se! 

Sluttningshus lantlig stil

Huset från den sidan som ligger i markplan. Här är fönsterna till vardagsrummet. Hela mittendelen har ryggåstak och gaveln avslutas med ett halvmånefönster. Bild: Villa Varm AB

Villa Floda 012

Ena gaveln på huset, här är groventrén in till tvättstugan. Dörren är beställd i en av NorDandörrens standardkulörer NCS 6020-G30Y. Bild: Villa Varm AB.

Villa Floda 014

Här är den andra gaveln på huset där garageportarna och dörren in till garaget ska vara. En stödmur kommer att byggas på sidan.  Bild:Villa Varm AB.

Villa Floda 015

Huset sett från entrésidan, här kommer man att fylla upp till i nivå till fönsterna i källardelen. Bild: Villa Varm AB.

Villa Floda 011

Pardörren är målad i en av de gröna standardfärgerna från NorDandörren,  NCS 6020-G30Y. De runda fönsterna på var sida om dörren har en diameter på 60 cm. Huset kommer att målas i en ockragul kulör som passar fint mot det gröna i dörrarna.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Villa Floda

Planlösningen på den övre våningen som vi har levererat och stomrest. Den invändiga ytan är 159 m². Bottenvåningen/källarplanet har kunden byggt själv, där är den invändiga ytan något mindre, ca 150 m² . Där finns garage, bastu, badrum, förråd, teknikrum och ett stort allrum på ca 50 m² . Bild: Villa Varm AB.

, , , ,

Artikeln skrevs av helena.sundstrom

2 kommentarer:

Ali28 maj, 2017 at 04:50Reply

Hej
Vi har en tomt nära Göteborg och har husbygge tankar.
Jag är intresserad av huset i Lerum och vill gärna titta på den, åtminstone på utsidan. Vad är adressen och vad kostade stomrestning men material och arbete?
Tacksam för återkoppling.
Med vänlig hälsning
Ali Kagalwala

Helena Sundström13 juni, 2017 at 03:56Reply

Hej Ali!
Tack för din kommentar, ber om ursäkt för sent svar, har inte sett din kommentar först nu. Vår leverans av huset i Lerum kostar idag ca 1.400.000 kr, då levereras huset inkl. frakt och stomresning. Vår leveransbeskrivning hittar du här: https://villavarm.se/husleveransen/leveransbeskrivning/ Vår leverans står för ungefär halva byggkostnaden, så ska man uppskatta vad det färdiga huset kostar så är det ca. 3.000.000 kr
Huset finns på Högsboholmsvägen 98 i Floda.

Med varma hälsningar
Helena, Villa Varm

Menu