New Englandhus med plats för många i Kungsängen

Hus 9 av 54

I Kungsängen utanför Stockholm har vi byggt det här New Englandhuset i klassisk stil  med liggande panel och spröjsade fönster. Huset är ett tvåplanshus med lika stor yta på bägge planen. Den totala ytan 192 m².  En fin detalj är dekorfönstret uppe vid gavlarna.

New Englandhus med liggande panel

Villa Korsängen – tvåplanshus i New Englandstil

Villa Korsängen är ett rymligt New Englanhus där huskunderna utformat planlösningen utifrån deras  önskemål och tankar. Övervåningen är tänkt att användas av långväga gäster eller då barnen kommer hem med sina familjer. På det övre planet finns två ordentliga sovrum, vardagsrum, bad, WC, klädkammare och ett pentry.

Genom pardörrarna kommer man in i den rymliga hallen där trappan upp till övervåningen ligger till höger. Vardagsrummet, köket och matplatsen ligger öppet i den vänstra delen av huset.

Det större sovrummet har eget badrum direkt in från rummet. En liten WC finns direkt i anslutning till hallen. Ett mindre sovrum finns också på det nedre planet.

Tvättstugan har egen groventré på gaveln. Här finns plats för teknik och klädvård.

För den som behöver ett hus med flera sovrum kan planlösningen enkelt ändras. Genom att ta bort pentryt och göra detta till sovrum, får huset fem sovrum. Vill man också  dela det större sovrummet på övervåningen, får huset då hela sex sovrum.

Villa Korsängen tog sex dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

Gavelsidan med det fina dekorfönstret. Verandan med taket kommer att byggas på den högra långsidan.
Bild: Villa Varm AB.

Den andra sidan har egen entré på plan två. Här kommer det att byggas en utvändig trappa upp till den andra våningen.
Bild: Villa Varm AB.

Entrésidan med pardörr. Här kommer en veranda med tak att gå längs hela långsidan.
Bild: Villa Varm AB.

Fasadskiss Villa Korsängen med det planerade trädäcket på ena gaveln. Taket ger verandan New Englandhuset den rätta stilen!
Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen för bottenvåningen, Villa Korsängen.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen för övervåningen. Här har kunderna valt att göra ett pentry för långväga gäster eller då familjen kommer hem på besök. Självklart kan man ändra planlösningen och göra sov- och vardagsrum istället.
Bild: Villa Varm AB.

, , , , , , , ,

Artikeln skrevs av helena.sundstrom

Menu